Dieren

A- A A+

Op de boerderij houden we eveneens een aantal dieren. Momenteel grazen de schapen en de koe in de boomgaard. Zij houden het gras kort en leveren waardevolle mest voor het land. De varkens verorberen alle groentjes die om één of andere reden niet verkoopbaar zijn. Op deze manieren leveren onze dieren hun bijdrage om de kringloop op ons bedrijf in stand te houden.

Verder scharrelen er nog enkele kippen en huppelen de konijnen vrolijk op de weide.
We zien ook meer en meer wilde dieren een thuis vinden op en rond de boerderij: spechten, grauwe vliegenvangers, buizerds, vinken… zijn dagelijkse gasten. In de stal broedt de zwaluw en de ree durft tegenwoordig in alle vroegte al eens zijn kopje tonen. Bij het scheren van de hagen en heggen ontdekken we telkens talloze vogelnesten. Hier worden jaarlijks honderden vogeltjes geboren.

Al dat leven is voor ons zeer belangrijk omdat er op die manier een zeer divers en natuurlijk systeem aanwezig is dat eventuele plagen en ziekten op onze gewassen preventief kan aanpakken vooraleer zij een probleem worden.

Bioboerderij De Zaaier, Korte Akkerstraat 2,8020 Ruddervoorde , Ligging, Gsm: +32 473 98 65 88, info@zaaier.be, BTW BE 0673 444 076,